A baktériumok egyik kedvenc tartózkodási helye a konyha. A tökéletes tisztaság elengedhetetlen ebben a helyiségben, hiszen az itt végzett kényes munkafolyamatokhoz szükség van a rendre. A főzés, sütés nem marad el nyomtalanul, ennek ellenére igyekezzünk a lehető legnagyobb rendet tartani a konyhában is.
Érdemes mindent összeszedned, mielőtt nekilátsz a takarításnak, így nem kell félbeszakítanod azt. Szükséged lesz egy gumikesztyűre, papír és szövet törlőkendőre, egy kisebb és egy nagyobb kefére, hideg zsíroldóra, konyhai tisztítószerekre.
A takarítást mindig a helyiség tetejétől kell kezdeni. A konyhaszekrény tisztításáról hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig ezen a helyen is könnyedén összegyűlik a por. Érdemes néha kipakolni a szekrényt és mindent áttörölni.
Az evőeszközöket, tányérokat, edényeket használjuk a leggyakrabban, ezért rendszeresen tisztítjuk őket. Éles eszközöket ne tegyél a mosogatógépbe! A beégett edényt érdemes azonnal beáztatni, így könnyebben eltávolítható a beleégett ételmaradék.
A mosogatót töröld át rendszeresen száraz kendővel, így nem fognak rajta vízfoltok képződni. Ecettel tudod eltávolítani a vízkőmaradványokat. Fogkefével könnyedén meg tudod tisztítani a csapokat és a lefolyókat. Ne várj a nagytakarításig a konyhában! A legjobban frissen eltávolíthatók a szennyeződések!
A konyhai szemetes környékét rendszeresen kell tisztítani, fedeles szemetest érdemes használni.
Kommentek